De opmars van de AEX zet door, de tussentijdse correcties doen hier niets aan af. Belangrijke ondersteuning voor een verdere stijging van de beurs moeten de kleinere fondsen geven, want enkele grotere Nederlandse beursfondsen, zoals ING en RDS schurken tegen weerstand aan. Vooralsnog is het technische beeld bij dit tweetal matig. Alleen Unilever is op dit moment een zwaargewicht zonder directe weerstand. Een ondersteuning voor een verdere stijging van de AEX moeten de kleinere fondsen geven, zoals bijvoorbeeld TomTom, dat zeer goed op koers ligt. In mijn Blog van vandaag loop ik dit viertal langs.
ING heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 16,00 (top van 24 juli 2015), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze horde wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. ING heeft pas steun rond 12,81 (bodem van 3 maart). Na een uitbraak boven weerstand 16,00 wordt 19,98 het volgende opwaartse koersdoel. De stijgende moneyflow signaleert instroom van vers kapitaal. De moneyflow wordt van de beursomzetten afgeleid. Vooralsnog is van ING weinig steun te verwachten, de trend is neutraal en de weerstand ligt te dichtbij.

Unilever weet de stijgende trend te bevestigen. Unilever heeft de stijgende trend hervat nu een tussenliggende weerstand is overwonnen. Met de uitbraak is een technische verbetering opgetreden. Unilever krijgt hiermee ruimte voor verdere koersstijging richting weerstand 55,00 (berekend koersdoel). We handhaven een positieve visie zolang Unilever het patroon van hogere toppen en bodems weet vast te houden. Steun ligt rond 47,17 (bodem van 21 april). Na een doorbraak onder steun 47,17 wordt 39,58 het volgende neerwaartse koersdoel. Op korte termijn aanhouden. Positief technisch plaatje. Het opwaarts potentieel is met ruim 10% voldoende, tegenover een laag risico. Dit levert binnen de stijgende trend een gunstige risk/reward ratio op. Opvallend is de dalende moneyflow, die geeft aan dat beleggers kapitaal aan Unilever onttrekken. Unilever is de enige zwaargewicht waarvan de uiptrend intact is, bovendien zonder directe weerstand.

Royal Dutch Shell herstelt vanaf de steun 23,52 en weet binnen de neutrale bandbreedte te bodemen nu de correctieve fase is verlaten. RDS lonkt naar de weerstand 25,40 (gevormd op 12 april). Hier ligt de bovenzijde van de neutrale range. Voor een volgende verbetering is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Steun ligt rond 23,52 (gevormd op 9 maart). De weerstand ligt dichtbij terwijl het risico in vergelijking hiermee hoog is. Hierdoor is er sprake van een ongunstige risk/reward ratio, waardoor RDS niet interessant is. De moneyflow is wel positief, deze geeft aan dat er bij Royal Dutch Shell sprake is van nieuw kapitaal dat de markt binnenkomt. Ook van RDS is weinig steun voor de markt te verwachten, de trend is neutraal en de weerstand ligt te dichtbij.

TomTom weet een consolidatie achter zich te laten. Met de uitbraak boven de top van januari rond 9,15 is de oude uptrend hervat. De vorming van een nieuwe hogere koerspiek is positief. TomTom kan nu verder omhoog. Eerstvolgende koersdoel wacht pas in de buurt van weerstand 12,18 (top van 5 januari 2016). Enkel een terugval onder steun 8,41 (bodem van 22 maart) zou het beeld doen verzwakken. TomTom biedt een sterk technisch beeld met voldoende potentieel. Ook de moneyflow, die van de beursomzetten wordt afgeleid, is positief. Dit geeft aan dat er nieuw kapitaal in de markt komt. Kortom TomTom blijft interessant.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten