vrijdag 3 november 2017

Met gestrekt been

De leukste beurscompetitie de Slimste Belegger is nu bijna een week bezig. Als één van de coaches voor de Slimste Belegger ben ik deze competitie met gestrekt been ingegaan, vanaf half negen afgelopen maandagochtend, dag een van de competitie, zit ik volledig long in aandelen. U kunt mijn turboportefeuille hier volgen, wijzigingen geef ik ook door via mijn Twitteraccount @RoyceTostrams.

Kansen

Met een winst van bijna 4% doe ik het niet slecht als Slimste, maar ik moet mijn meerdere erkennen in collega Nico Inberg (@NicoInberg), die met zijn fundamentele turboportefeuille deze week ruim twee keer zoveel bijeen heeft gesprokkeld. Chapeau Nico.
Onderaan deze blog bespreek ik enkele turbosuggesties voor volgende week. Maar de competitie is nog jong en er komen nog genoeg kansen langs om op te stomen. Het gaat uiteindelijk om de palmares.

Goeroes

Van Jim Rogers tot Bill Gross, langs de zijlijn van de beursarena staat een peleton goeroes en beleggingsspecialisten die een beurscrash voorspellen. Ik zie echter geen haarscheurtjes, technisch blijven de markten uitstekend liggen.
Als technisch analist kan ik ook bijna niet anders dan dat ik in deze competitie volledig inzet op een voortzetting van de trend. Overigens geldt dit ook voor mijn echte turboportefeuille, waar ik ook privé inzit.

Optimisme

Zelden heb ik zo’n sterke technische conditie op de aandelenbeurzen gezien als nu. Dit geeft aan dat er veel optimisme onder de beleggers heerst. Ik acht het zeer waarschijnlijk dat de index binnen enkele maanden de 600-puntengrens gaat zien. Over twaalf tot achttien maanden verwacht ik 700 punten, wat betekent dat het in september 2000 neergezette record van 703 uitgedaagd zal worden. Zoals u weet verwacht ik een tussenhalte rond 564, waar de beruchte top uit 2007 ligt.

AEX op 1000

Op wat langere termijn, denk aan het volgend decennium, acht ik zelfs een niveau van 1000 punten haalbaar. Deze laatste vaststelling is voor de Slimste Belegger uiteraard niet relevant, maar het geeft wel aan hoe ik de verre toekomst zie.


Vers kapitaal

Eén van de betere indicatoren van dit moment is de moneyflow, die opwaarts knalt nadat eerder al de top van augustus werd afgebroken. Dit geeft aan dat er sprake is van forse instroom van vers kapitaal richting de Nederlandse beurs. Het is mooi dat de moneyflow de uptrend van de AEX bevestigt. Dit geeft aan dat de bulls nog over voldoende zuurstof beschikken. 



De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.
Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken. Een zijwaarts tenderende moneyflow geeft aan dat de geldstromen in evenwicht zijn.

ASMI breekt door

ASMI heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top rond 57  is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging richting weerstand 67 (berekend koersdoel). We blijven positief zolang steun 54,68 (bodem van 19 oktober) weet stand te houden.


TomTom als suggestie

TomTom heeft binnen de neutrale trend, rond weerstand 9,86 (top van 20 juli), het koersdoel bereikt. Het vlakke technische plaatje krijgt een positieve impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. TomTom heeft pas steun rond 9,03 (gevormd op 29 september). Na een uitbraak boven weerstand 9,86 wordt 12,44 het volgende koersdoel.

Gegokt en  veloren

Ik had vlak voor de cijfers een dobbeltje ingenomen op ING, anticiperend op een uitbraak. De Turbo Long ING wordt echter verkocht, nu de stijgende trend niet wordt hervat, de tussenliggende weerstand rond 16 is te zwaar gebleken. De steun van ING ligt er pas rond 14,47 (bodem van 18 mei).
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van deTostrams Groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten