zondag 8 november 2020

Royce: Remember to buy in November

Week 2 van de Slimste staat voor de deur. Zo te zien weer met spanning en sensatie, dus geen saaie bedoening. November is technische prima gestart, de signalen springen één voor één op groen. Vooralsnog verander ik niets aan mijn strategie voor de Slimste.

Remember to buy in November is uiteraard een parafrasering op een andere bekende beurswijsheid. Maar wat ik ermee wil zeggen is dat er nog iets moois in het vat zit. Het beursjaar 2020 lijkt spetterend een eindsprint in te zetten. Ik heb hier al eerder aangegeven dat november vaak een prima is beursmaand is voor beleggers: https://www.iex.nl/Column/508253/TA-November-koopmaand.aspx

In elk geval begroeten de beurzen Joe Biden, op heldere dagen kan je zelfs al een eindejaarsrally zien.

Brexit werpt schaduw

Ik wil het feestje niet verstoren, maar aan de zijlijn wappert een rode vlag.  Het overleg over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zit muurvast. De Britse overheid was vriendjes met  Trump omdat die het gat in de betrekkingen wel zou willen opvullen. Biden slaat een andere toon aan, waardoor de Britse premier Boris Johnson minder goed in de onderhandelingen met de EU staat.

Hieronder bekijk ik de hoe de AEX er bijligt. En ik beoordeel de Amerikaanse dollar, die technisch een zwakke periode tegemoet gaat.

Nederlandse beurs flirt met weerstand 575,71

De Nederlandse beurs (AEX-index) is weerstand 575,71 (gevormd op 12 augustus), genaderd. Dit is de 4e keer sinds augustus dat we dit niveau testen. Het vlakke technische plaatje krijgt pas een positieve impuls indien deze horde overtuigend wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. De Nederlandse beurs (AEX-index) heeft pas steun rond 528,68 (bodem van 6 maart).


 

USD/EUR ketst af van de weerstand 0,86

Het valutapaar USD/EUR geeft het spiegelbeeld van de bekendere Euro/dollar weer. De USD/EUR vormt rond 0,86 een lagere top onder de bodems van de afgelopen 2 jaar. Deze oude steun fungeert thans als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. De dollar kan naar 0,80 (bodem van 16 februari 2018) zakken. De weerstand ligt rond 0,86 (top van begin 2019). Wat de vertrekkende Amerikaanse president altijd had gewild en gewenst lijkt zich nu te voltrekken: de dollar verzwakt.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten