dinsdag 17 november 2020

TA: Beurzen in spagaat

 Ik meldde het gisteren al. Is het een vaccin-rally of 'sell the news'.  Technisch lijken beurzen in spagaat, met tegenstrijdig coronanieuws.

Financiële markten zijn in verwarring vanwege de recente coronaontwikkelingen.  Enerzijds zijn beleggers in de ban van de langverwachte komst van coronavaccins. Beleggers proberen zich sindsdien voor te bereiden door extra aandelen in te kopen van bedrijven die erg getroffen zijn door de coronacrisis en dus erg gebaat bij de komst van een vaccin. Dit heeft geleid tot nieuwe all time highs op de Dow Jones index.

Anderzijds zijn bedrijven die floreerden tijdens de crisis, zoals Amazon, nu minder in trek. De opmars van het  aandeel Amazon.com stagneert al een tijdje.  Op de Nasdaq lijkt de coronaopmars, mede hierdoor, stil te vallen. De Amerikaanse technologiebeurs is nog niet doorgebroken.

Vandaag maak ik een analyse van internetreus Amazon.com. Eerst bekijk ik de Dow Jones en de Nasdaq.

Dow lijkt hogere koersbodem te vormen

De Dow Jones sloot maandag nog op het hoogste punt ooit. Technisch ligt de Dow er dan ook uitstekend bij.  De index heeft in de recente daling rond 28.902 (bodem van 12 november) een potentiële hogere bodem gevormd boven de toppen van september en oktober in de 2.900-zone. Zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven, blijft het technische plaatje positief. Er is ruimte richting 33.000 (berekend koersdoel).


Nasdaq  stabiliseert onder de weerstand 12.074,07

De Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq Composite index, aarzelt onder weerstand 12.074,07 (gevormd op 2 september).  Het technische plaatje krijgt pas een nieuwe positieve impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. Na een uitbraak wordt 14.500 het volgende opwaartse koersdoel.

De eerste hogere bodem signaleert een voorzichtig positieve ondertoon.  De steun van de Nasdaq Composite index ligt er pas rond 10.519,49 (bodem van 21 september).




Lange termijn Amazon.com

Recent heeft Amazon een stapje terug gedaan, maar afgezien daarna blijft het aandeel goed liggen. Bezien vanuit de lange termijn oogt het beeld nog steeds sterk. Amazon lijk alleen op korte termijn de accu op te laden binnen de lange termijn stijgende trend. Sinds juli maakt Amazone pas op de plaats.

Amazon.com blijft ondanks de huidige consolidatie binnen de lange termijn stijgende trend boven de steun 2.871,00 (bodem van 25 september). Het laatste lange termijn koopadvies voor de defensieve portefeuille van Tostrams dateert van april 2020.  Vooralsnog mag deze positie in Amazon worden aangehouden. Voor een hervatting van opgaande trend is een doorbraak boven de laatste toppen noodzakelijk.

Slaagt Amazon.com erin om boven de top van 4 september rond 3.552,25 te breken dan mag verdere koersstijging tegemoet worden gezien. Ons eerste koersdoel handhaven we op 4.000.

De stijgende B.O.B.-indicator (blauwe lijn) geeft aan dat Amazon.com beter presteert dan de rest van de markt. De B.O.B.-indicator (blauwe lijn) vergelijkt het koersverloop van Amazon.com met dat van het marktgemiddelde.


17 november 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten